Al is het alleen maar voor de koffie of thee die je krijgt, bij deze verzoek ik iedereen die langer dan 12 weken geleden de kapper heeft gezien, om even te bellen voor een afspraak. Die puntjes bijhouden is belangrijker dan je denkt. Afhankelijk van jouw haartype, en zelfs kapsel zijn er een aantal vuistregels die je kan aanhouden als het gaat om de frequentie van jouw kappersbezoeken. Dit is waarom het zo belangrijk is om de puntjes bij te houden en hoe vaak je dat nou moet doen.

Iedereen kent het fenomeen gespleten punten wel. Hoe je ze voorkomt is echter simpeler dan je denkt. De oplossing is niet om peperdure haarlotions aan te schaffen, je haar koud wassen, een satijnen kussensloop van driehonderd euro. Haar begint natuurlijk te splijten na ongeveer 12 tot 16 weken na knippen. Er is niets wat je daartegen kan doen, behalve radicaal geheel kaal gaan. Een knipbeurt is dus om de 12 weken ongeveer wel nodig. Er zijn echter wel manieren om het proces niet al na drie dagen na de knipbeurt in gang te zetten. Als je je haar niet behandelt als touw, zal het er ook niet zo snel als touw uit gaan zien. Daarmee wil ik zeggen: Niet wrijven met de handdoek als je de douche uitstapt, vaak genoeg conditioner gebruiken om je haar wat zachter en gladder te maken, waardoor het beschermd is tegen wrijven, beschermen tegen de zon, etc.

Een zeker virus dat de wereld afgelopen twee jaar domineert heeft vele van ons het noodlot van de keukenschaar bezorgt. Keukenscharen zijn bot en niet geschikt om haar mee te knippen. Hierdoor krijg je eerder gespleten punten. Zeker nu is het dus tijd voor een knipbeurt. Ben je op zoek naar een goede kapper Delft? Onekappers is een goede kapsalon in Delft.